Jdi na obsah Jdi na menu

 


Okolí Horních Míseček

Horní Mísečky se nachází v nadmořské výšce 1000 m n. m. Jedná se o horské rekreační středisko položené v klidné oblasti obce Vítkovice na svazích Medvědína západně od Špindlerova Mlýna. První bouda tu byla postavena již v r. 1642. O Horní Mísečky vzrostl zájem zejména v polovině 20. stol, kdy se zde rozjel rudný průzkum. Ještě dnes zde lze spatřit zbytky hald hlušiny po průzkumu, které působí jako skládka suti.

V současné době je v Horních Mísečkách řada rekreačních objektů, zejména nově vybudované apartmány. Ve zdejším skiareálu se nachází sjezdové tratě všech obtížností pro náročné i začátečníky. Jsou tady závodní a standardní běžecké tratě. Lanová dráha Medvědín která končí až ve výšce 1270 m n.m., je ideálním spojením se Špindlerovým Mlýnem. Horními Mísečkami prochází horská silnice z Dolních Štěpanic k Vrbatově boudě. Končí zde též naučná stezka Prameny Labe.

Jak to vypadá v nejbližším okolí horních Míseček, nebo co zde v době našeho pobytu kvete, se můžete podívat v naší fotogalerii.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: Mísečky

(Jirka, 12. 9. 2009 22:47)

:-))) V tom věku asi máme všichni ty zájmy dost podobné. A nějaké rostliny jdou do pozadí. Já se k přírodě také vrátil před "pár" lety. Na to není nikdy pozdě. Faktem je, že určování kytek není úplně jednoduché a nějaký čas to vezme. Za pár let ale získáš takovou praxi, že 80% už pak hledat nikde nemusíš. Taková je moje zkušenost. :-)

RE: Mísečky

(Krtek, 12. 9. 2009 16:09)

Tak to si Jirko piš, že ze školy mi toho moc nezůstalo. Žák jsem nebyl špatný, ale v tom věku mne bavil hlavně fotbal a jména rostlinek byly hodně v pozadí za jmény fotbalistů našich a zahraničních lig. A dnes, když potřebuji pojmenovat u svých článků nějakou kytku, tak nemám na prohledávání na netu čas, i když jsi mi poradil supr stránky. Ale možná jen tímto zahaluji svou lenost, kdo ví :-(((

RE: Mísečky

(Ivča + Jirka, 4. 9. 2009 23:50)

Krtku, je pravdou, že zpětně člověk na fotkách ocení právě to nedokonalé-dokonalé počasí. Když je obloha vymetená, svítí slunko, tak to je na fotkách docela "nuda". :D Mračouny, mlha a voda dodají fotce tu nezapometulnou atmosféru.
Pokud jde o kytky, nenech se zmást. Občas tušíme, co fotíme, ale někdy je to i pro nás překvapení, co jsme napráskali. Už ale intuitivně tušíme, jestli to bude něco běžného či nikoliv. Určitě to nebude o jedničkách z přírodopisu, tam se takové množství toho neprobíralo ani omylem. :-)))

Mísečky

(Krtek, 4. 9. 2009 1:44)

Tento výlet se vám dvěma krásně povedl. Z mého pohledu není nad hezčí turistický pocit, než ten, kdy se po upršeném dopoledni nebo dnu k večeru náhle krásně vyčasí a slunce zalije mokrou krajinu. Tuto odměnu jste si zasloužili nejen za odvahu vydat se za dešťové hrozby do lesa a také za spoutu pěkných fotek + naučných textů, jak píše Helas.
Velice zajímavá fotka č. P.659, to případní napodobitelé budou muset mít hodně štěstí, aby se ti právě v tomto místě vyrovnali.
Jinak Jirko a Ivčo, máte to se mnou těžké, spousta suprově vyfocených rostlinek, mnohdy jsou mezi nimi vzácné skvosty, vy je vyfotíte a těšíte se, jak povedený vzácný úlovek máte v kapse a Krtek je většinou přejde jakože bez povšimnutí, neboť jejich vzácnost mu je neznámá :-))), protože ve škole určitě neměl z přírodopisu jedničku :-((((

RE: Mísečky

(Ivča + Jirka, 28. 8. 2009 17:38)

Ahoj, skutečně pršelo vydatně, což se projevilo na množství vody ve strouhách. Tři dny lilo, ale četvrtý den, kdy už byly jen přeháňky, množství vody pěkně opadlo. V Krevavé strouze ještě voda byla, asi na úrovni 2/3, ale Mísečská strouha už moc vody neměla.
Vždy nás samozřejmě potěší, pokud se někomu u nás (na stránkách) líbí.
I+J

RE: Mísečky

(Helas, 28. 8. 2009 10:20)

Ahojte, Horní Mísečky znám dobře, jsem tady asi 3x do roka. Ale tolik vody jsem ve vyschlých strouhách nikdy neviděl, ani při tání sněhu. To tedy muselo chlejstat. Hezké fotky, pěkné naučné texty. Díky.