Jdi na obsah Jdi na menu

 


Bledule v PR Údolí Chlébského potoka 6 a další poslové letošního brzkého jara

Na počátku jara každoročně zavítáme do obce Chlébské. Z obce sejdeme do Přírodní rezervace Údolí Chlébského potoka, která se proslavila koberci bledulí jarních (bývá jich zde obrovské množství). Většinou do této lokality chodíváme v období 20.-23.3. V loňském roce jsme udělali výjimku a dorazili do této lokality ještě o týden později, protože zima se nechtěla vzdát. Kolik zde bylo sněhu a jak to zde vlastně vypadalo, se můžete podívat do loňské fotogalerie. Na rok 2012 se můžete podívat sem.  Dřívější fotogalerie z těchto míst najdete zde: rok 2011 a na rok 2009 můžete nakouknout  zde. Po loňské tužší zimě bylo letos vše jinak. Mírný průběh zimy (a brzké jaro) způsobil, že jsme sem letos výjimečně vyrazili již 14.3.2014. Bledule byly v plném květu a i další poslové jara, včetně motýlů, už zkrášlovali zdejší přírodu.

Závěrem chceme ještě pozdravit manželský pár, který na základě našich fotogalerií poznal Ivču a u Chlébského potoka nás oslovil. Chvilku jsme se zapovídali a po té si uvědomili, že už se nám to stalo počtvrté. Asi si na to musíme zvyknout. ;-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bledule aj.

(Jirka V., 2. 4. 2014 9:03)

Ahoj,
myslím, že teď po dalších 14 dnech už bude pomalu čas na bledule letní, ale i ty jarní mají své kouzlo, zvlášť v takto hojných počtech. :-) My jsme teď víkend strávili v Plzni, tak jsem se ještě vůbec nedostal k dalším březnovým obrázkům, ale je to samozřejmě v plánu. Aspoň že už mám hotový celý minulý rok. :-)
Jaro je letos až moc rychlé a horké. Doufejme, že nám v dubnu aspoň občas zaprší, jinak už v květnu bude celá jižní Morava vysušená jako polopoušť. :-(
Jirka

Re: Bledule aj.

(Ivča + Jirka, 2. 4. 2014 23:15)

Ahoj,
o víkendu jsme byli na Pouzdřanské stepi a už tam kvetly kosatce. To jsme fakt nečekali... A prý to vypadá, že nškde už budou tento týden i vstavače bledé... Letos je to neskutečný fofr. Uvidíme, jak si počasí s námi letos ještě pohraje. Teď možná polopoušť a v květnu nebo červnu nás třeba zaskočí povodně. :-(
A jsi lepší, protože my jsme loňský rok ještě nedotáhli a letos už máme další skluz. ;-))
I+J

Jaro v Chlébském údolí

(M + F, 1.4.2014, , 1. 4. 2014 11:05)

To je nádhera ! Bledulky, sněženky, jaterníky, sedmikrásky, prvosenky,
devětsil, křivatec, lýkovec, i kdyžjsou jedovaté, na kráse jim to neubírá.
K tomu motýlci a scenerie potoka. Všeho bude postupem času přibývat.
Snad nikde na světě není jaro tak kouzelné jako u nás. Přejeme hodně dalších pěkných úlovků.Zdraví M + F.

Re: Jaro v Chlébském údolí

(Ivča + Jirka, 1. 4. 2014 22:25)

Potěšilo nás, že se líbilo. A přibývá to skutečně rychle. Stačí zajít na stejné místo po týdnu a vše je jinak... Jaro je opravdu kouzelné a letos začalo skutečně brzy, což nám ale ani trochu nevadí. Jen to sucho je na jižní Moravě až moc velké. Tak uvidíme, jaký nabere jaro spád.
I+J