Jdi na obsah Jdi na menu

 


Už delší dobu jsme chtěli naše stránky rozšířit o odkazy na webové stránky našich přátel s obdobnými zájmy. Některé z nich jsme sice osobně nikdy neviděli, neboť se známe jen přes internet, ale pravidelně a rádi na jejich stránkách brouzdáme a jsme alespoň občas v elektronickém kontaktu. Níže uvedené stránky jsou tématicky shodné nebo alespoň velmi blízké našim stránkám. Odkazy tak můžete považovat za naše doporučení. Postupně budeme oblíbené odkazy rozšiřovat.

Toulky po Čechách, Moravě, Slezku i zahraničí - stránky naší kamarádky Dity, které obsahují řadu skvělých tipů na výlety a spoustu informací i fotek.

Pár fotografií (nejen) z českých luhů a hájů aneb foto-cancák Netopejra. Honza, ač stejný fotoamatér jako my, má zde krásné fotogalerie. Určitě jeho webovky navštivte a nakoukněte.

Stvořitelská díla vyprávějí chválu - Marek a Radka vyráží rádi do přírody. Na svých stránkách člení své fotoúlovky flóry a fauny do fotogalerií dle příslušnosti k říši, třídě, řádu a čeledi. Nechybí zde popisky a další informace.

Jirka Valíček - Jirka je nejen amatérský fotograf přírody, fotící hlavně rostliny a hmyz, ale také pravidelný návštěvník našich stránek, který nám navíc vychytává naše případné přešlapy při určování. Za to mu patří náš velký dík.

Rytíř Kopců - výborná inspirace pro návštěvu Ústeckého kraje. Míra má zde spoustu fotogalerií z toulek po kopcích a hradech, ale i rozhledny, výhledy, vodopády, krajinu, faunu a flóru.

Hynek Vermouzek - nádherné fotografie z jeho cest po Česku i ze zahraničí. Stránky stojí za pokochání.

Krtkovy cyklostránky - webovky o cykloturistice. Milan je velký milovník cyklotoulek, na kterých fotí. A neznáme ve svém okolí nikoho, kdo má za sebou tolik výplazů na Lysou a přitom tak dlouho nebyl u Veličků... :-D

Šílení sobi - stránky tundrosexuálů, kteří mají rádi soby, focení, kolo a zejména severskou tundru a tajgu. A díky tomu občas nasazují i své zdaví...

Toulky - toulky pěšky, na kole, autem..., spousta fotek, popis tras, zážitky, odkazy a zkušenosti. Stránky považujeme za bohatou studnici inspirací.

Stránky o naší přírodě - Jana a Pavel mají (stejně jako my) rádi přírodu. Tu naši se snaží přiblížit ostatním.

Turisťáky - webové stránky nejen pro turisty a nejen z okolí Brna

Přátelé Přiměřeného Pohybu (PPP) - stránky party kamarádů, kteří mají rádi nejen pohyb, ale i přírodu. Najdete zde inspiraci pro výletování a turistické informace, a to zejména z regionu střední Moravy.

Cestování - cestopisy - Honza s Jitkou na svých webovkách umísťují tipy na výlety, recenze ubytování a cestopisy nejen od nás, ale i ze zahraničí. 

Jáchymov – brána Krušných hor – kdo se chystá do Jáchymova a okolí, neměl by tyto stránky pomíjet. Objevíte zde např. informace o kulturních památkách, tipy na výlety, fotogalerie i dobové snímky...

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

cubí vám tam české švýcarsko doporučuji nádherné okolí krásné turistika, krasné okolí ráj na léto

(daniela franeková, 2. 6. 2012 8:42)

dejte jsi tam jetřichovice na portál dovíte jse zajímosti

Re: České Švýcarsko

(Ivča + Jirka, 3. 6. 2012 0:15)

Díky za tip. České Švýcarsko samozřejmě známe. Dokonce zde máme i fotogalerii – stačí nahlédnout do pravé lišty dolů na odkaz „Před rokem 2008“ nebo zadat: https://ivcajirka.estranky.cz/fotoalbum/pred-rokem-2008/np-ceske-svycarsko/. Pravdou ale je, že jsme tato místa navštívili naposledy před 5 lety. Rok na to pak hořel les v okolí Mariiny vyhlídky.

Bezva

(Lea, 1. 11. 2011 21:25)

Upřímně jsem se pobavila, celkem jste nás při prezentaci Šílených sobů vystihli :-) Prostě Sever je pro nás droga, tak /nejen/ občas nasazujeme /nejen/ zdraví :-)

Re: Bezva

(Ivča + Jirka, 2. 11. 2011 22:45)

:-D Jak málo stačí k pobavení, kterého není nikdy dost. :-) Ještě nás k tomu severu napadlo: A co takhle Aljaška? Někde v naší knize návštěv bys ve starších zprávách našla příspěvek, který tam dala i s odkazem nějaká bývalá Češka, která tam žije, a hecovala k návštěvě. Vypadá ta divočina vážně dobře. Pro vás oba asi ideální tip na delší dovolenou. Určitě by Vás i tento sever nadchnul. A co prstíky? Je to stále jenom lepší? Žádné další komplikace?

Re: Re: Bezva

(Lea, 2. 11. 2011 23:16)

Prstík se začaly rapidně zlepšovat po naší záříjové návštěvě Finska. Prostě návrat do země, kde jsem omrzla, jim moc prospěl.
K té Aljašce, moc nás to neláká, na náš vkus jsou USA moc "okleštěny" zákazy a příkazy, co se týká pobytu v přírodě.
Co se týká příštího roku, tak určitě zase Sever, v plánu máme:
1. šestidenní výstup na nejvyšší horu Finska Haltitunturi
2. cyklistka na Lofotech
3. přechod Hardangerviddy v Norsku
Pro co se nakonec rozhodneme, ukáže čas.
P.s. musela jsem si přece jenom nechat upravit brzdy na kole.

Re: Re: Bezva

(Ivča + Jirka, 4. 11. 2011 0:41)

Tak to jsou dobré zprávy. Ne nadarmo se říká, že člověk by se měl spravit tím, čím se zkazil (stačí místo, mrazy není nutné opakovat)… :-), a platí to zřejmě i v tomto případě. Pěkně už to na příští rok plánujete. ;-) Nejvyšší vrchol Finska je na hranicích s Norskem, že? Lofoty jsou velkým lákadlem. Ostrovy nedaleko polárního kruhu musí mít své kouzlo, i když náhorní plošina také nezní špatně. Tak šťastnou (a zdravou) ruku při rozhodování. ;-) Ale ať zvolíte, jak zvolíte, budete stejně spokojeni.

Re: Re: Re: Bezva

(Lea, 2. 3. 2012 11:15)

Tak máme letenky jupíííííí
Nakonec vyhrála cyklistika na Lofotech.

Re: Re: Re: Bezva

(Ivča + Jirka, 2. 3. 2012 23:41)

Ahoj, tušili jsme, že Lofoty to vyhrají. :-) Tak ať vám to vyjde, až vyrazíte, a ať si zakřičíš jupíííííí i po návratu. :-D Budeme se těšit pak na fotky.