Jdi na obsah Jdi na menu

 


Údolím řeky Vydry

Ve čtvrtek 17.7.2008 byly na Šumavě celý den přeháňky, a proto jsme se rozhodli zase po roce zavítat k nejmalebnější a nejdivočejší šumavské řece Vydře. Její romantické údolí na dolním toku je považováno za jedno z nejkrásnějších u nás. Máme na to stejný názor.

Vydra je zvláštní řekou v tom, že nemá svůj pramen a nemá ani své ústí. To považujeme u nás za opravdovou raritu. Pramení totiž jako Luzný potok při státní hranici s Německem pod Luzným ve výšce 1210 m. Pod názvem Modravský potok protéká Modravskými slatěmi do Modravy, kde přibírá Roklanský a Filipohuťský potok. Od Modravy se jmenuje už Vydra. Pod tímto názvem protéká až k Čeňkově Pile, kde se spojuje s Křemelnou a dále pokračuje pod názvem Otava.

Každopádně návštěvu Vydry všem doporučujeme. Stejně tak doporučujeme se sem vypravit při nepříznivém počasí. Jednak máte několik možností, kde se schovat, a navíc je zde v létě při nepříznivém počasí minimum turistů (můžeme srovnávat, protože jsme zde dříve zažili za hezkého počasí neskutečné davy lidí).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE:Vydrýsek

(Ivča+Jirka, 9. 11. 2008 18:24)

Máš pravdu Milane, je to nádhera. A příště si můžete udělat okruh ze Srní po žluté k Vydře (řeka z druhé strany vypadá jinak a asi i lépe), můžete po žluté pokračovat až do Zhůří, pak po zelené na Horskou Kvildu a odtud po modré kolem Hamerského potoka do Antýglu. Zde se můžete rozhodnout, kam dále. Je to krásný okruh.

Vydrysek

(Milan, 9. 11. 2008 14:13)

Ty obrazky řeky Vydry jsou až neuvěřitelně krásné, ale fakt to tam tak vypadá! My jsme Vydrýska bohužel neviděli, byl schovaný. Díky za ty fotky a popisky rostlin, aspoň se příště nebudeme dohadovat, co je co. Naučíme se je poznávat z této galerie