Jdi na obsah Jdi na menu

 


Mezi Chvalovkou a Kočičím žlebem

Jedno lednové odpoledne jsme se rozhodli vyrazit do blízkého okolí mé kanceláře v Bystrci. Chtěli jsme si trošku užít křupavého sněhu, ojíněných stromů, lesního zimního ticha, zvířecích stop ve sněhu... Vyrazili jsme za kopec Chvalovka (365 m n.m.) severozápdně od městské části Bystrc. Procházeli jsme různými neznačenými pěšinami mezi Chvalovkou a Kočičím žlebem, kde velmi často ze stop bylo zřejmé, že jsme zde první a předběhla nás jenom lesní zvěř. Za celou dobu jsme pouze v závěru na okraji lesa potkali jen jednu maminku s dítkem, jinak ani živáčka. Přesto, že sněhu nebylo až tolik, svůj účel odpolední vycházka určitě splnila.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jizerky

(Didi, 26. 1. 2009 7:17)

Já byla na zimní Sněžce také prvně a za takové počasí jsem byla vděčná. Bohužel se strašně rychle měnilo, takže než jsme stačili přejít z jedné strany vrcholu na druhý, byla už zase mlha :-( Ale aspoň těch několik málo fotek se sluníčkem se celkem povedlo. Ovšem cesta dolů už byla větrná, lezavá a pomalá :-) Ale líbilo se...

RE:Jizerky

(Ivča a Jirka, 25. 1. 2009 20:41)

Na fotky jsme se podívali. Vzhledem k počasí se vydařily. Na Sněžce jsme v tomto období nebyli, takže jsme zírali, jak je hezky kaple sv. Vavřince a budova nové Poštovny obalená sněhem. Řadu míst poznáváme, i když sníh místy klame. :-)
Prima celý nový týden přejeme i Tobě.
I+J

Jizerky

(Didi, 25. 1. 2009 20:16)

Hezký podvečer, Jizerky, tedy spíš Krkonoše se nakonec vcelku povedly. V sobotu jsme si udělali výlet na Černou horu, kde bylo bohužel značně mlhavo a na Sněžku a na ní už nám vyšlo vstříc sluníčko. V neděli jsme se v Jizerkách učila lyžovat, sranda akce :-) Pár fotek si můžete prohlédnout zde http://toulky.rajce.idnes.cz/Albrechtice_a_Snezka_23.-25.1.2009/. Jinak opravdu pracuji v NK ČR a podílím se na retrokonverzi, takže něco hodně podobného jako jste tipovali :-) Mějte pěkný nový týden!

RE: zimní idylka

(Ivča a Jirka, 24. 1. 2009 12:20)

Počasí ten den vyšlo, bylo to prima. Věříme, že Jizerky Ti snad vyšly také, budeme se těšit na Tvoji fotodokumentaci... Tak přes okna Klementina? Tak to Tě tipujeme, vzhledem k tomu, co o Tobě tušíme, že se podílíš na digitalizaci dokumentů v tištěné (písemné) podobě nebo katalogů. Nebo správa IT. Neříkej, že jsme to netrefili...:-))
I+J

Zimní idylka

(Didi, 23. 1. 2009 7:16)

Krásné fotky, chytli jste docela pěkné počasí. U nás za celý leden byla modrá obloha vidět snad 2x, takže jsem ji mohla obdivovat jen přes okna Klementina :-( Teď jedu na víkend do Jizerek, chtěla bych něco málo vyblejsknout, ale nevím, nevím...