Jdi na obsah Jdi na menu

 


Zima na Brněnské přehradě

Letošní zima zajistila, že i na konci února je Brněnská přehrada (tzv. Prýgl) zamrzlá a tloušťka ledu dosahuje mezi 25 až 30 cm. Když připadlo trochu sněhu, stala se přehrada ideálním místem nejen pro bruslaře (ti museli nejdříve zamakat a sníh si odhrnout, nebo vyčkat až někdo odhrnutý plácek opustí), ale i běžkaře a vyznavače snowkitingu (snowkiting je adrenalinový sport, kdy jedete na snowboardu nebo lyžích díky tažnému "drakovi"). Přinášíme pár fotek z méně i více navštěvovaných míst přehrady a jejího nejbižšího okolí. Fotky byly pořízeny v různých dnech, čemuž odpovídá i různé nasvícení a pokrývka sněhu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE:Šípková momentka

(Ivča+Jirka, 4. 3. 2009 22:46)

Neboj, příští zimu se zadaří i Praha a Kralupy. :-) A bledule, doufám, také budou. Jen se pořád nějak musí přizpůsobovat termín.., jednou práci, jindy počasí...:-)

RE: Šípková momentka

(Didi, 4. 3. 2009 7:40)

Hehe, já si říkala, že ty bledule nějak nevidím :-)) To víš, bylo pár minut před koncem pracovní doby, tak už mi to značně nevidělo a nemyslelo... Zimu na Sněžce jsem zvládla, to je pravda, ale chtěla jsem si vyfotit také zasněžené Kralupy a Prahu. Jenže než jsem se dostala z práce domů, byla buď tma nebo sníh roztál a v Praze jsem měla v plánu panorama Pražského hradu a Karlova mostu, ale bylo pořád zataženo a já toužila po sluníčku :-(

RE:Šípková momentka

(Ivča+Jirka, 1. 3. 2009 19:03)

Ahoj Didi, to nejsou fotky z plánovaného výletu. Jedná se o pár fotek z toulání kolem přehrady během února, které proběhlo asi na 3x. Po dnešku jsou tady už jen sněhové zbytky. Na bledule do údolí Chlébského potoka se chystáme v týdnu po neděli, ale jak to tak vypadá, tak díky mým pracovním povinnostem to možná budeme muset odložit. Uvidíme. :-) Jak výpravu zrealizujeme, tak se fotky tady brzy objeví... :-)
Jak to, že jsi si zimu nestihla letos vyfotit? A co výlet na Sněžku? Vždyť jsou to krásné fotky... :-)

Šípková momentka

(Didi, 1. 3. 2009 15:01)

Ahojky, tak jsem si prohlédla slíbené fotečky z procházky, krásné, především ty fotky s šípky, ty se Vám povedly, moc se mi líbí. Koukám, že je u Vás ještě dost sněhu. U nás již několik týdnů jen prší a jaro se hlásí o své slovo. Zimu jsem si letos vůbec nestihla vyfotit :-(