Jdi na obsah Jdi na menu

 


Okolí Špindlerova Mlýna

Stávající fotogalerie vznikla spojením ze 2 minivýletů z nejbližšího okolí Špindlerova Mlýna, a to v rámci našeho příjezdového a odjezdového dne. V den příjezdu bylo také tepleji, což je poznat i podle oblečení. V rámci našeho malého dvouputování jsme se prošli kolem Dolského (Svatopetrského) potoka, minuli dolní stanici lanovky na Pláň a pokračovali ve stoupání po modrém značení. U turistického rozcestníku modré, žluté a zelené značky jsme zůstali věrní modrému značení.

Modré značení nás postupně provedlo přes modrou turistickou sjezdovku, červenou svatopetrskou sjezdovku FIS a černou svatopetrskou sjezdovku FIS s lanovkou. Přešli jsme také přes několik potoků (Mumlavý potok, Vysoká strouha, Černá strouha). Až na vrchol Stoh nebo k Výrovce jsme to už ale nestíhali. V rámci obou minivýletů jsme nachodili jen 10km a museli jsme vystoupat celkem 285m.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krkonoše IV.

(Jirka, 1. 8. 2011 11:36)

Ahoj,
jestřábník oranžový, klikoroh devětsilový a kozlík lékařský jsou moc pěkné úlovky. O prstnatcích Fuchsových jsem psal už dřív, tak se nebudu opakovat.
Já jsem o víkendu konečně zpracoval fotky ze Ždánic, tak se můžete zase podívat do mé galerie na NAHUBY.sk. Ještě zbývají zajímavé vřetenušky z okolí Brna, tak se do nich asi pustím dneska. Mějte se fajn. :-)
Jirka V.

Re: Krkonoše IV.

(Ivča + Jirka, 1. 8. 2011 18:13)

Ahoj, díky za pochvalu , ale s úlovky v rámci Krkonoš II se to nedá srovnat. Každopádně i tyto potěšily. Koukli jsme už k tobě v neděli a všimli si nových parádních přírůstků, hlavně nás z rostlin zaujaly zárazy, a také hořec křížatý, na kterého pořád nemáme štěstí. Dnes jsi tam doplnil motýlí ráj, a to doslova. Vážně hezká fotosbírka (modrásci, vřetenušky, hnědásci,…, krásný ohniváček i ostruháček), a dokonce s londýnskou exotikou... To jsi letos měl i jako jazykový konverzační kurz, ne? :-D A nakonec ses letos dočkal i roháčů. ;-)
Nás teď čeká zpracovat jeden výlet z Chřibů a Šumavu. Na Šumavě nám sice moc počasí nepřálo, ale jeden den nám vyšel nejen počasím, ale i snůškou úlovků..., a pak jsme fotili hlavně mokro a mraky. Budeme se tomu zase věnovat postupně, jak čas dovolí.
Také se měj a hezký zbytek „prázdnin“,
I+J

Re: Re: Krkonoše IV.

(Jirka, 1. 8. 2011 20:36)

Ve Ždánicích jsme měli každý rok skupinku dobrovolníků z Británie, takže angličtina zde převládala a musel jsem se i já snažit porozumět. Izumi se tam předloni tak moc líbilo, že letos přijela znova a na vlastní pěst, protože britský partner (Kingcombe Trust) letos nedostal na hromadnou akci grant.
Konverzovali jsme pravda o něco méně než v minulých ročnících, protože všichni ostatní účastníci byli z ČR, ale i tak bylo skvělé promluvit si pár slov anglicky s rodilou Japonkou. Je to úžasný človíček. :-)

Re: Re: Krkonoše IV.

(Ivča + Jirka, 1. 8. 2011 22:15)

Pokud jde o angličtinu, tak Japoncům je rozumět určitě mnohem lépe, než třeba takovým Australanům. To už se trochu vyznáš v anglických názvech modrásků, ne? :-) Hodně pracují s latinskými druhovými názvy, že? Alespoň jste tam měli trochu nějaké zpestření. ;-)