Jdi na obsah Jdi na menu

 


Jarní poslové v polovině února v PR Karlov

Pravidelní návštěvníci našich stránek ví, že „jarní“ sezónu začínáme už několik let na Znojemsku. Pravidelně vyrážíme do Božic, kde je naším cílem Přírodní rezervace Karlov. Vyrážíme sem na počátku března. S ohledem na letošní průběh zimy jsme udělali letos výjimku a vypravili se do této lokality hledat posly jara už v sobotu 15.2.2014!! Musíme konstatovat, že příroda je letos zatím urychlená o několik týdnů. Potkali jsme nejen kvetoucí jarní rostliny, ale i několik hmyzáků... (viz fotogalerie níže).

Protože jsme o této lokalitě na našich stránkách napsali už informací více než dost, odkážeme zájemce na naše fotogalerie z předchozích let: fotogalerii z r. 2009 najdete zde, fotogalerii z konce února 2010 objevíte zde, jak vypadala příroda v druhé polovině března 2010 se můžete podívat sem, nakouknout můžete do fotogalerie i z předloňského roku nebo loňského.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Poděkování

(Jiří Janča, Brno, 8. 3. 2014 18:04)

Děkuji za prefektní stránky, budou nám inspirací pro mnoho výletů po jižní Moravě. Dnes jsme navštívili za krásného slunečného počasí Karlov, překrásné, netušil jsem, ža někde u nás roste tolik sněženek ve volné přírodě.

Re: Poděkování

(Ivča + Jirka, 8. 3. 2014 18:38)

Ahoj Jirko,
to je milé, děkujeme. ;-) Když jsme před pár lety viděli bílé rozkvetlé koberce sněženek, tak jsme také nechápali. Asi jsme takové množství sněženek na jednom místě viděli také poprvé. I proto se sem rádi vracíme.
A pokud budeme inspirací i pro další výlety, máme radost.
I+J

Nástup jara

(Marek, 23. 2. 2014 18:21)

No, není se čemu divit, teploty přes den běžně kolem 10 stupňů, na zdejší poměry i docela dost sluníčka. Petrklíče a sněženky už kvetou hojně, vidět jsou i pampelišky a spousta dalšího, co já moc dobře nedokážu identifikovat.
Já se ale z toho brzkého nástupu jara moc neraduji. Moc to připomíná rok 2007, který byl docela tragický. Nárůst teplot již od února a vláhový deficit, to nevěští nic dobrého pro tento kraj, který je stále docela hodně závislý na zemědělství.

Jinak, reportáž z mé oblíbené lokalita samozřejmě moc potěšila :-)

Re: Nástup jara

(Ivča + Jirka, 23. 2. 2014 20:08)

To jsme rádi, že jsme opět potěšili oblíbenou lokalitou. Letošní zima ještě nemusela říci poslední slovo a jak se říká "březen, za kamna vlezem" klidně může ještě nastat a "duben, ještě tam budem" může následovat. Ale uvidíme, jaký bude konec zimy a začátek jara. Necháme se překvapit.