Jdi na obsah Jdi na menu

 


Koniklece v PR Kamenný vrch

Na letošní Velikonoce byla zima a větrno. Přesto jsme si odskočili po nějaké době do Přírodní rezervace Kamenný vrch, tzv. Kameňák, která se nachází se na okraji Brna mezi Kohoutovicemi a Novým Lískovcem. Tuto lokalitu jsme na našich stránkách představili již několikrát: v roce 2009 zde, počátek jara 2013 v další fotogalerii a poslední fotogalerie byla z červencové návštěvy ve stejném roce. V těchto fotogaleriích se dočtete i řadu informací o této lokalitě, tudíž se o ní nebudeme dále rozepisovat. Pravidelným návštěvníkům tak asi utkvělo, že se zde nachází největší počet konikleců velkokvětých na světě! My jsme se chtěli podívat, zda i letos zde vykvetly ve stejném množství…, a vykvetly. A protože se už schylovalo k večeru, zapadající slunce, které občas vylezlo spoza mraků, vytvářelo i chvílemi zajímavé nasvícení...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kameňák

(Jirka V., 14. 4. 2015 12:29)

Ahoj,
koniklece v protisvětle jsou moc pěkné, jen kdyby tam nechodily davy lidí, které se pak pletou do záběru. Naštěstí na velikonoce byla teď taková zima, že se asi nikomu ven nechtělo. Nám tedy určitě ne. ;-)
My jsme minulý víkend navštívili Prahu-Zbraslav a Dolní Břežany, ale bez foťáku. Teď se chystáme o víkendu na zahraniční zájezd do Lublaně, tak jsem velmi zvědav, zda uvidíme i něco jiného než taneční sál. :-)
Jirka

Re: Kameňák

(Ivča + Jirka, 14. 4. 2015 21:21)

Ahoj,
my jsme měli štěstí, protože už bylo trochu později a docela kosa, takže jsme v celé rezervaci potkali cca 5 lidí. Davy byly doma. ;-)
Jak sis asi všiml, my už jsme to do přírody párkrát stihli, ale také si vybíráme slušnější počasí, je-li čas, a nejlépe všední den, pokud se urveme z pracovního procesu. Asi jsi postřehl, že jsme se vydali i do Posázaví. Nyní budeme zpracovávat Pálavu.
Tak držíme pěsti, ať se ve Slovinsku zadaří a vyjde vám to s Vendulkou podle vašich představ. ;-)
I+J