Jdi na obsah Jdi na menu

 


Zdravíme návštěvníky našich stránek. Budeme rádi, pokud zde zanecháte "svoji stopu", tj. vyjádříte se k našim stránkám, uvedete, co se Vám zde líbí, co se Vám nelíbí, o co byste naše stránky obohatili Vy, upozorníte na nepřesnosti v textu, chyby v určení rostlin nebo živočichů apod. Uvítáme i Vaše doporučení, kam se stojí za to podívat. Pokud rádi vyrážíte do přírody a touláte se (ať už po svých nebo na kole), zanechejte odkaz k Vám. Rádi k Vám nakoukneme. Tím, že nám zde zanecháte nějakou zprávu či vzkaz, dáváte nám i signál, že tyto stránky mají nějaký smysl. Svoji zprávu tu zanechejte formou komentáře (viz. formulář dole).                     Ivča a Jirka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Re: Náhodné setkání

(Ivča + Jirka, 8. 9. 2011 21:07)

To je v pohodě, tušili jsme, že to tak bude. :-) Určitě napíšeme, jen si chceme, jak bude chvilka, ještě pořádně projít fotogalerie z BK na Rajčeti. Pak bude následovat nášup dotazů… :-)))

Miroslav a její kopce

(Jarda Š, 8. 9. 2011 13:11)

Ahoj.Předně vás musím pochválit.Pěkně jste to o naších kopcích napsali.Moc se mi to líbilo.Hezky jsem si početl.Ctěl bych vám zdělit že i hmyzu je na těchto kopcích velké množství.Co mne ale překvapilo oběvil jsem tam i Kudlanku nábožnou.Tak to jenom tak pro informaci.Za článek vám děkuji.

Re: Miroslav a její kopce

(Ivča + Jirka, 8. 9. 2011 21:06)

Tak to jsme rádi, že se text líbil, a snad i fotky. Na Miroslavských kopcích se to skutečně hemží veškerým živočišstvem, a samozřejmě i hmyzem, víme o tom. Zmiňovaný kudlanka byla před „pár“ lety (spíše desítek let) tak maximálně na Pálavě, ale postupně se rozšířila směrem na sever. Dnes není problém ji potkat i na okraji brněnského sídliště, jak se stalo i nám. ;-)

Šumava

(Lea, 19. 8. 2011 21:43)

Heč, jsem ráda, že jsem Šumavu stihla hodit na dříve, než Vy :-)
Tedy jen galerii na picasa. Ale mám v plánu napsat nějaký pěkný článek o rašeliništích, jako tundrosexuála mě tato tematika láká a je mi blízká.
http://www.sileni-sobi.estranky.cz/

Re: Šumava

(Ivča + Jirka, 21. 8. 2011 17:46)

Jsi lepšííí :-), my tam dali teprve první fotogalerii z letošní Šumavy. Mrkli jsme na picasa, fotky jsou prima, asi jste měli veselo ;-). Počasí jste měli dost podobné našemu. I když nám sluníčko vykouklo jen 2 dny. Měli jste se také vydat na Modravu a Březník k Luzenskému údolí nebo na Poledník…Ale zase máte něco na příště.

Re: Re: Šumava

(Lea, 21. 8. 2011 18:45)

Poledník byl v plánu v neděli, kdy jsme jeli do Prášil, ale to bylo nejhorší počasí, silný déšť a mlha taková, že jsme to raději otočili, viditelnost tak dva metry, to bychom rozhlednu hledali v rojnici, což nám potvrdili i cyklisté vracející se z Poledníku.
Modravu jsme chtěli ve čtvrtek, kdy jsme na celý den /a noc/ nafasovali haranty na hlídání, což problém nebyl, problém byl právě v tom, že až na místě se ukázalo, že ani na jedno z našich kol nejde připevnit cyklovozík. Proto jsme šli na pěší výlet a zvolili jsme Hamerský potok.
A jo, sranda byla, hlavně některé hlášky neteřinky neměly chybu :-)

Re: Re: Re: Šumava

(Ivča + Jirka, 7. 9. 2011 19:15)

Třeba se na Šumavu někdy vrátíte a vše doženete. Hamerský potok každopádně nebyla špatná volba. ;-)

V.Kosíř.

(St., 30. 6. 2011 16:30)

Zdravím Vás.
Jen na upřesnění. Ten střevlíček není Synuchus vivalis ale nějaký Harpalus.
Přeji hezké dny v přírodě . St.

Re: V.Kosíř.

(Ivča + Jirka, 1. 7. 2011 22:27)

Jééé, děkujeme za opravu. ;-) Dívali jsme se zpětně do fotogalerie a budeš mít pravdu. Bude to skutečně kvapník. Určitě to opravíme. Rod je jasný. Jako druh tipujeme latus, nebo snad atratus? Dej vědět. Pokud ještě objevíš nějaké špatné určení, určitě napiš. Jsme přece jenom učící se amatéři. ;-) Díky,
I+J

Podyjí

(Jarda, 5. 6. 2011 21:54)

Ahoj Ivčo a Jirko,

zavítal jsem na Vaše stránky a jak tak koukám, jste docela vášniví turisti. A to je dobře, máte něco co vás spojuje. Jen tak dál .

Tak ale teď ten pravý důvod. Všiml jsem si fotek z roku 2009 NP Podyjí - jak vidím, dost se vyznáte v biologii, geologii i historii.
Poznámky k fotkám:

P1180513.jpg - jak píšete, že si obelisk zaslouží opravu. Stalo se, v současnosti probíhá oprava obelisku, dávají na to speciální omítku. Krom toho, hrnec se zlaťáky je pověra, skutečnost je taková, že je to obyčejný kbelík.
Pod obeliskem - tam to znám nazpameť, dokonce jsem se byl podívat i dovnitř do slují. Něco vám řeknu - bylo léto, červen, teplota asi 27 °C..z těch puklin se normálně valila pára, jak když otevřete mrazák.

P1180630.jpg - že to je tak 1,5 km západně od Vranova n.D. na kopci severně od kamenného mostu - správně byl to sklípek, u potoka jsme si mohli všimnout pár rozbořených staveb, kdysi asi 17-18 st. tam bydleli lidé. A nahoře na kopci, je ještě podobný sklípek jeden !!!

P1180643.jpg - údajně slouží i jako přírodní koupaliště

To by bylo k fotkám vše. Jo, jinak jmenuji se Jarda, jsem turista už přes 7 let a Podyjí po Lukov znám nazpaměť. Kdyby jste se tam v budoucnu vrátili a chtěli provést, proč ne? Jinak nevim, kdy zase na vaše stránky zavítám, tak pro případnou komunikaci email zde.
tiplex369@seznam.cz

Užívejte života. ;-)


Re: Podyjí

(Ivča + Jirka, 6. 6. 2011 23:50)

Ahoj Jardo, zdravíme Znojmo,
díky za návštěvu našich stránek a doplnění informací k fotogalerii „K ledovým slujím, Hardeggu a železné oponě“.
O kbelíku jsme už četli, ale ta pověra o hrnci se zlaťáky se přece jenom lépe čte (poslouchá). :-))) Páře ze sluje věříme, zejména při takovém teple v ročním období, o kterém píšeš.
Pokud se jedná o snímek P1180630.jpg, jedná se asi o jiný sklípek. Objevili jsme ho asi 400-500m východně až jihovýchodně od Čížova. Šli jsme po modrém značení směrem k Čížkovskému rybníku.
Každopádně díky za nabídku a nevylučujeme, že ji někdy v budoucnu nevyužijeme. NP Podyjí je kouzelný a určitě se sem časem zase vrátíme. Byla by chyba, kdybychom tak neučinili. ;-)
Měj se fajn a věř, že nejen v Podyjí je krásně. ;-)
I+J

Rakovecké údolí

(Alena, 11. 5. 2011 15:21)

Opravdu moc pěkné stránky. Jsme taky turisti, chodíme, kdykolv to jde, skoro za každého počasí :-) Proto jsme vděčni za každou inspiraci, navíc ve vašem případě mimořádně dobře "naservírovanou".
Reaguju opožděně na váš výlet do PP Rakovecké údolí v letošním roce. Taky jsme tam letos byli :-( Vy jste z nové cesty
a regulovaného potoka byli otrávení, my zase v naprostém šoku....

Re: Rakovecké údolí

(Ivča + Jirka, 11. 5. 2011 22:33)

Ahoj, to jsme rádi, že se u nás líbilo. ;-) A pokud vyhovuje i naservírování, tak to se možná „neslyšíme“ naposledy. :-)
Na regulovaný potok už máme nezávisle několik ústních i zprostředkovaných reakcí. A vychází všechny nastejno, čemuž se nelze divit. To vážně musel vymyslet někdo extrémně obohacený na duchu… Třeba se tam časem objeví i nějaká chata, kvůli které se tam dělala nová cesta… :-(((

Pěkné stránky část druhá :-)

(Lea, 18. 4. 2011 18:30)

Založila jsem novou větev kvůli přehlednosti.
Ano, je zajímavé, jakým způsobem se naše komunikace stočila...
Jinak Krtek se stavil na moje stránky a pobavil se, že svět je fakt malý :-)

Re: Pěkné stránky část druhá :-)

(Ivča a Jirka, 18. 4. 2011 19:03)

:-D Ještě je otázka, jestli jsme té náhodě trochu nepomohli. Když jsi nechala odkazy na Vaše stránky, mohl se k Vám dostat touto cestou. Ale jednotlivá data u Vás a tady jsme neporovnávali. ;-)

Re: Re: Pěkné stránky část druhá :-)

(Lea, 18. 4. 2011 19:08)

Nene, to já se dostala nějak k němu přímo na jeho galerii na picasa. Jeho osobní stránky jsem navštívila až poté. Že se znáte vyšlo najevo až nyní, já to netušila, protože cesty k němu a k Vám byly rozdílné.

Re: Re: Pěkné stránky část druhá :-)

(Ivča + Jirka, 18. 4. 2011 21:14)

Tak tím je to jasné. O to větší náhoda to je. ;-) Nenapadá nás v této souvisloti nic jiného, než parafrázovat: Nevyzpytatelné jsou cesty internetu. :-D

Re: Re: Re: Pěkné stránky část druhá :-)

(Lea, 18. 4. 2011 21:28)

Tak to je opravdu trefné :-) Aspoň k něčemu ty moje webovky jsou, i když důvod pro jejich vytvoření byl zcela jiný.

Re: Re: Re:Pěkné stránky část druhá :-)

(Ivča + Jirka, 18. 4. 2011 21:45)

Neboj, nejen tento důvod. Čas ukáže, že jsou i další. ;-)

Re: Re: Re: Re:Pěkné stránky část druhá :-)

(Lea, 18. 4. 2011 22:02)

Své myšlenkové pochody jsem dopodrobna vylíčila Krtkovi do vzkazníku na jeho stránkách, okopčím sem část:
Prvotní důvod pro jejich vytvoření jsem nastínila v jednom z článků. Marně jsem totiž sháněla kontakt na někoho s omrzlinami. Mám samozřejmě na mysli nejtěžší stupně, ne běžné omrzliny. Povedlo se mi objevit pár osob, mezi nimi hlavně přední čeští horolezci, z nichž většina má webové stránky ale na mé maily nebo prosbu o odpověď mi nikdo z nich neodepsal. Věřím tedy, že mé stránky pomohou v dalších letech někomu dalšímu, kdo omrzne tak vážně jako já a bude mu hrozit amputace. A i kdyby to měl být jediný člověk v průběhu několila let, stála ta námaha za to.
Samozřejmě budu na webovky dávat i články z našich výprav, až skončí má nedobrovolná několikaměsíční zdravotní přestávka. Ale kapitola o omrzlinách tam zůstane. Jen jsem zvědavá, zda vyhledávač podle klíčových slov moje stránky vyplivne.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

následující »