Jdi na obsah Jdi na menu

 


Zdravíme návštěvníky našich stránek. Budeme rádi, pokud zde zanecháte "svoji stopu", tj. vyjádříte se k našim stránkám, uvedete, co se Vám zde líbí, co se Vám nelíbí, o co byste naše stránky obohatili Vy, upozorníte na nepřesnosti v textu, chyby v určení rostlin nebo živočichů apod. Uvítáme i Vaše doporučení, kam se stojí za to podívat. Pokud rádi vyrážíte do přírody a touláte se (ať už po svých nebo na kole), zanechejte odkaz k Vám. Rádi k Vám nakoukneme. Tím, že nám zde zanecháte nějakou zprávu či vzkaz, dáváte nám i signál, že tyto stránky mají nějaký smysl. Svoji zprávu tu zanechejte formou komentáře (viz. formulář dole).                     Ivča a Jirka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: Líbí se mi tady

(Ivča a Jirka, 7. 2. 2009 1:01)

Děkujeme, samozřejmě nás to těší. My se v kytkách, broucích, motýlech... spíše jen orientujeme. Po nafocení přichází etapa určování a tím, jak už jsme někde níže uváděli, se učíme. Je pravda, že občas něco v paměti utkví. :-)
I+J

Líbí se mi tady

(Beda, 6. 2. 2009 15:50)

Ahoj, musím moc pochválit, už jsem tady byl několirát a budu v tom pokračovat. Fotek tu máte požehnaně, jsou moc hezké a také inspirující, takže už se těším, až bude trochu hezčí počasí a někam také vyrazím. Nechápu, jak se můžete vyznat v těch kytkách, v broucích, motýlech... To vážně obdivuji. Mějte se hezky a budu se těšit na další fotogalerie.
B.

Re: pozdrav z Toulek

(Ivča a Jirka, 17. 1. 2009 9:09)

Náhoda je to fakt dobrá. I relax nad fotkami je skvělý, ale v rámci pracovní doby nesmí převážit nad pracovní morálkou... :-))) Tak si ten poměr ukočíruj. :-))
Měj se,
I.+J.

Pozdrav z Toulek

(Didi, 16. 1. 2009 11:04)

Hezký den, tak to je úžasná náhoda, třeba jsme se tam opravdu někde potkali, ani o tom nevíme :-) Když jsem si prohlížela Vaše fotky z Jeseníků, všimla jsem se, že jich máte hodně velmi podobných. Je zvláštní, že určitý úhel je k focení určitého místa přímo stvořený... Skvěle se mi při prohlížení Vašich fotek v práci relaxuje :-))

RE: sqelé

(Ivča + Jirka, 8. 1. 2009 8:43)

Děkujeme za poklonu. Samozřejmě nás potěší, pokud naše stránky někomu přijdou skvělé. Je to ideální motivace do dalšího počínání tohoto druhu. Tak zase někdy… :-)
I+J

sqelé

(JJ. (eBotanika), 8. 1. 2009 2:02)

Nejprve mne web praštil designem, kdy jedny mé stránky mají stejnou šablonu (odkaz dávat nebudu, už jen téma jichž se týkají brrrr....). Tady je jasně vidět, jak mohou být krásné toulky naší vlastí. A dokonce bez starostí s nějakou organizací :) Jste vidno fajn lidičky.

Re: Houska a Kokořín

(Ivča + Jirka, 3. 1. 2009 20:22)

Ahoj Jirko,
vše nej v roce 2009 i Tobě. O hradu Houska jsem si přečetl i několik internetových diskuzí, kde lidé psali, co vše se jim tam přihodilo. Je to fakt zajímavé... Určitě se tam v budoucnu vrátíme.
Děkujeme za pochvalu, v kytičkách se opravdu někdy vyžíváme. Jižní Morava je krásná, ale která část naší země není... Stačí nazout boty a vyrazit. :-) I když dnes jsme byli v údolí Rokytné a mohlo být i o něco tepleji. Měj se hezky a určitě se naše stránky zase někdy podívej.
I+J

Houska a Kokořín

(Jirka, 3. 1. 2009 20:02)

Ahoj, kouknul jsem na vaše galerie a musím uznat, že v objevování a znalosti kytek jsou obdivuhodné. Housku a kokořín znám celkem dobře, bydlím nedaleko a s tou Houskou je to dost zajímavé, mně se tam taky stalo několik "zajímavých" věcí. A ta jižní Morava - netřeba komentovat. Přeju další úspěšné cesty, dobré světlo a hodně štěstí v r. 2009

RE: kytky, fotky...

(Ivča + Jirka, 31. 12. 2008 15:35)

Ahoj, to je teda záplava reakcí a dotazů... :-)), ale od toho kniha návštěv je. Máme samozřejmě radost, že se fotky líbí. Pochval není nikdy dost, takže ve chválení můžeš příště pokračovat. :-D
Teď postupně k dotazům. Fotky za podmínek, které uvádíš, si určitě můžete vzít. Budeme jedině rádi, že je uvidí i další návštěvníci Vašich stránek a třeba někomu rozšíří obzory. Kdyby byl s některými problém, dej vědět, většinu máme i v lepší kvalitě. Pokud sháníš i fotky některých konkrétních kytek, ozvi se. Určitě máme některé v archivu, které na stránkách ani nenajdeš. Ale naše zásoby nejsou bezbřehé. :-D
Pokud jde o dotaz, jak kytky objevujeme, tak je to jednoduché. Ivča má na objevování kytek neskutečný talent. Spíše nějaký další smysl nebo detektor rostlin. Tíhne k nim od mala, vystudovala fyziologii rostlin, ale jak to tak bývá, tak se tím neživí a má botaniku jako koníčka. Je v objevování kytek fakt neskutečná, já nějakou minu (a to nejsem až tak slepý), aniž bych to tušil a hned Ivču za zády slyším, jaký poklad jsem to přehlédl. Já je pak jen fotím. :-) V chráněných oblastech kytky fotíme pouze od cesty, např. na Šumavě, kterou zmiňuješ, jsme z cesty nesestoupili ani jednou. Je pravda, že se také snažíme vybírat turistické trasy málo frekventované. Např. při výpravě kolem Vydry jsme možná nejvíce zajímavých kytek objevili na žluté trase mezi Srním a Vydrou.
Jestli se někde jednou potkáme, tak Vám objevování kytek Ivča předvede v praxi. nebudete chápat... :-D.
Tak hezkého Silvestra,
J.

Kytky

(Jana, 31. 12. 2008 13:49)

Tak jsem si teď prohlídla Vaše stránky trošku víc do hloubky, a zjistila jsem že jste byli také na Vydře jako my. Ale rostlin jste našli daleko víc :-) jak je to možné, já jako botanik poloamatér koukám po kytkách kudy chodím a nenacházím tak pěkné (vzácné, chráněné,...)
Zajímalo by mě, kde je nacházíte, jestli pohledem ze stezky, nebo jinak (např. na Vydře se nesmí mimo cesty)
Melanitta

Fotky

(Jana, 31. 12. 2008 13:32)

Ještě dotaz, bylo by možné si od Vás nějaké fotky kytiček vypůjčit na naše stránky? Samozřejmě s uvedením autora a případně i odkazu na Vaše stránky.
Děkuji
Melanitta

RE: Díky

(Jana z nature.unas.cz, 31. 12. 2008 13:29)

Na Herštejně jsme byli letos prvně a árony kvetly, měly poupata a byly sežrané od zvířátek zároveň. Podle literatury kvetou od dubna do května, takže ten začátek května je asi ideální, ale samozřejmě je to podle toho, jak brzy začne jaro. Když jsme tam byli my, kvetlo tam snad všechno, co kvést mohlo: svahy byly porostlé měsíčnicí vytrvalou, v sutinách hradu rostly petrklíče, kyčelnice, hrachory a nebo krásně modrý pupkovec (vše na floracr.unas.cz :-))
Melanitta
P.S. třeba se tam potkáme ;-)

RE:díky

(Ivča a Jirka, 30. 12. 2008 21:22)

Orchideje patří mezi naše oblíbené. A jestli jsme něčím inspirovali, tak sláva… J Příští rok se ale chceme zaměřit na ty, které nám v naší fotosbírce chybí, tak uvidíme...
Také jsem si na Vašich stránkách všiml, že tam máte PR Herštýn. Možná jsi postřehla, že máme na našich stránkách nafocené na Herštýně árony z letošního léta. Uvažujeme příští rok se vrátit na místo činu, protože bychom je rádi chytli, až budou tentokrát v květu. Ještě jsme v přírodě na tak bohatou lokalitu nenatrefili. Všiml jsem si, že máte fotky z 8.5. a chtěl jsem se zeptat, zda nemáš zmapováno, jestli je začátek května na jejich kvetení v této lokalitě ideální. Přece jenom je to pro nás na druhém konci republiky a rádi bychom jeli téměř na „tutovku“.

Předem díky za odpověď,
I+J

Díky

(Jana z nature.unas.cz, 30. 12. 2008 20:20)

za přání ponechané v naší návštěvní knize. Inspiraci jsem určitě našla (hned v několika galeriích s orchidejemi) ;-) ale chce to ještě najít čas a vše další nutné k uskutečnění cesty :-)
Díky za návštěvu našich stránek
V novém roce hodně krásných výletů !
Melanitta (nature.unas.cz a floracr.unas.cz)

Re: Díky za "vlaštovku"

(Ivča + Jirka, 28. 12. 2008 22:39)

Ahoj, tak to máme radost... :-). Neboj, přibudou další, možná něco ještě během dneška (už je rozpracované Novohradsko).
I+J

Díky za "vlaštovku" :-)

(Didi, 28. 12. 2008 19:29)

Ahojky, přátelé, svými nově přidanými fotkami z doby před r. 2008 jste mi udělali velkou radost! Na mnohá místa jsem se dívala přes hledáček fotoaparátu téměř stejně jako Vy :-) Fotky jsou překrásné, zavedly mě na známá místa a navodily atmosféru léta, sluníčka a výletů. Jen tak dál, ať můžu zase obdivovat :-)

RE: Miroslavské kopce

(Ivča + Jirka, 22. 12. 2008 20:48)

Děkujeme za přání a chválu našich stránek, také přejem poklidné svátky a hodně zdraví do nového roku. Pokud jde o Miroslavské kopce, tak doporučujeme navštívit stránky Ministerstva životního prostředí, link:
http://old.mzp.cz/__C1256D3D006B1934.nsf/$pid/MZPMHF6RBFRA
Je tam "Plán péče o NPP" obsahující textovou část i mapové podklady. Názvy přímo v mapě zaneseny nejsou, ale pokud si člověk projde textovou část, lze názvy velmi dobře přiřadit jednotlivým kopcům zakresleným v mapě. Pro naše brouzdání po kopcích jsme i využili mapu č. 1 a 2 zde uvedenou.

Miroslavské kopce

(Marek, 22. 12. 2008 19:55)

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, odkud jste získali pojmenování jednotlivých vrcholů, které tvoří Miroslavské kopce? Existuje snad nějaká mapa, kde je to vyznačeno? Marně po tom už delší dobu pátrám a myslím, že ani na panelech naučné stezky přímo na místě tyto informace chybí.

Vaše fotogalerie je moc pěkná. Určitě si někdy najdu chivlku, abych si ji prohlédl celou. Přeji hezké a klidné Vánoce!

RE:Vánoční přání

(Ivča + Jirka, 18. 12. 2008 0:01)

Děkujeme za přání, opětovali jsme v náštěvní knize "Toulek".
I.+J.

Vánoční přání

(Didi, 17. 12. 2008 19:23)

Příjemné prožití svátků vánočních a do nového roku hodně štěstí, zdraví a pohody přeje Didi http://www.toulkypocechach.com/dal/prani6.bmp


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

následující »