Jdi na obsah Jdi na menu

 


Zdravíme návštěvníky našich stránek. Budeme rádi, pokud zde zanecháte "svoji stopu", tj. vyjádříte se k našim stránkám, uvedete, co se Vám zde líbí, co se Vám nelíbí, o co byste naše stránky obohatili Vy, upozorníte na nepřesnosti v textu, chyby v určení rostlin nebo živočichů apod. Uvítáme i Vaše doporučení, kam se stojí za to podívat. Pokud rádi vyrážíte do přírody a touláte se (ať už po svých nebo na kole), zanechejte odkaz k Vám. Rádi k Vám nakoukneme. Tím, že nám zde zanecháte nějakou zprávu či vzkaz, dáváte nám i signál, že tyto stránky mají nějaký smysl. Svoji zprávu tu zanechejte formou komentáře (viz. formulář dole).                     Ivča a Jirka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

SUPER stránky

(Alča z Líšně, 20. 4. 2012 10:44)

Dobrý den, vaše stránky jsou super (od loňského září, kdy jsem se s vámi potkala spolu s Majkou z Velkých Karpat na Sirotčím hrádku jsem často na vašich stránkách.) Je to úžasný průvodce,včetně fotek a popisu trasy....ač máme cca 15 let chalupu pod Pálavou, teprve s vámi a vašimi stránkami Pálavu a okolí poznávám. Inspirují mě i poznání jiných oblastí. Díky za ně. Alča z Líšně

Re: SUPER stránky

(Ivča + Jirka, 20. 4. 2012 23:52)

Bystrc zdraví Líšeň!! Moc dobře si pamatujeme na naše setkání. :-)) Až tak často se nám nestává, aby nás někdo v přírodě oslovil díky našim webovkám na internetu. S Majkou jsme od té doby v pravidelně nepravidelném e-mailovém kontaktu. Dala nám i dobré tipy do Karpat, které chceme letos v orchidejové sezóně využít. Děkujeme za pochvalu a je nám ctí, že naše stránky můžou pomoci i někomu, kdo má chalupu pod Pálavou a jezdí sem častěji než my. Mimochodem, kde se chalupa nachází? ;-) My máme Pálavu v našem pomyslném žebříčku hodně vysoko a na výlet do těchto končin se vždy těšíme. Pálava je pro nás zárukou toho, že když sem pojedeme v jakémkoliv období (a třeba i ve stejném čase), vždy objevíme něco, co jsme zde neviděli. Pokud v neděli vyjde aspoň trochu počasí, chceme na Pálavu vytáhnout kamarády z Jihlavy, kteří tyto končiny neznají.
Tak zase někdy, I+J

Okolí Seče

(Jana, 15. 4. 2012 21:17)

Dobrý den, také se mi líbí vaše fotečky i popisky. Jsem milovnicí přírody a chystáme se na jarní přírodu kolem Seče a Trhové Kamenice. Nemáte nějaké fotečky odtud?!

Re: Okolí Seče

(Ivča + Jirka, 16. 4. 2012 0:00)

Také zdravíme, ale je nám líto. K Sečské přehradě jsme se ještě nevypravili a Trhovou Kamenicí jsme jen nespočetněkrát projížděli. Věříme, že bude v okolí Chrudimky hezky a třeba to někdy v budoucnu napravíme. ;-) Určitá představa se dá udělat z virtuální prohlídky na http://www.virtualczech.cz/kraj-pardubicky/95-sec-prehrada. Zajímavé informace nebo kouknout na fotky se dá na http://www.zeleznehory.net nebo www.trhovakamenice.cz.

náhoda

(vigles, 3. 3. 2012 11:35)

Dnes mi priatelka napísala - "najdi Šobes, odpoledne tam půjdeme na procházku". Takže náhoda ma priviedla na tieto stránky. Nie však náhoda sposobila, že na stránkach zostať chcem. Ivča a Jirka budem sem chodiť od dnes s cieľom, ďakujem za pohľady na miesta kde sa možno po vlastných dostanem i nedostanem.

Re: náhoda

(Ivča + Jirka, 3. 3. 2012 17:40)

Ahoj, to jsme rádi, že tě náhoda k nám přivedla a ještě větší radost máme, že k nám chceš chodit cíleně i v budoucnu. Snad zde s přítelkyní objevíte inspiraci pro vaše výlety. Pokud jste dnes vyrazili na Šobes, tak věříme, že se výlet podařil. Počasí bylo skvělé. My jsme se před chvílí také vrátili, a to rovněž ze Znojemska. Vyrazili jsme se podívat ke Karlovu a Božicím, jestli už je jaro tady. A JE!! Nejpozději zítra se zde na našich stránkách objeví nová jarní fotogalerie.
I+J

Spolupráce

(Jiří Cysař, 21. 2. 2012 11:43)

www.cysnews.cz nabízím spolupráci s možností uveřejňovat vaše články a výlety na mojí stránce .

Re: Spolupráce

(Ivča + Jirka, 25. 2. 2012 16:30)

Díky za nabídku, koukneme na webovky a ještě to zvážíme.

zdravím

(inka, 16. 2. 2012 19:54)

a dodávám jen tři slova: hodně hezké, díky'

Re: zdravím

(Ivča + Jirka, 25. 2. 2012 16:29)

Ahoj Inko, my en dvě slova: moc děkujeme. ;-)

Obrovska pochvala

(Martina Ahlström, 10. 2. 2012 0:55)

Ahoj Ivco a Jirko,
na vase stranky uz chodim nejaky ten „patek“ a jsem naprosto nadsena. Vase nezistné usili a prace se zpracovanim vyletu si zaslouzi oceneni v tech nejvetsich superlativech. Uz jsem vam chtela napsat drive, ale konecne jsem se odhodlala a nasla si cas.
Ziji uz delsi dobu ve Svedsku, kam jsem se provdala a vybudovala si zde druhy domov. Ale „Jag kommer från Tjeckiska republiken“ (= pochazim z Ceske republiky). Kdyz mi vyjde cas, tak surfuji po i-netu a hledam zajimavosti z domova (jsem take z Moravy). Jako milovnik prirody a turistiky mohu bez vahani prohlasit, ze lepsi stranky z nasi zemicky jsem jeste neobjevila. Znam i „Toulky“, ktere jsou take vyborne a mate nakonec na ne odkaz i u vas, ale u vas se zaroven i vzdelavam, nebot zjistuji, ze rostliny, brouci, motylci… maji i sva rodova a druhova jmena. Jak ja rikam, sve jmeno a prijmeni… :-) Samozrejme se u vas take dozvim spoustu zajimavych informaci a mam pocit, ze jste dve chodici encyklopedie, prirodovedne atlasy, klice k urcovani…Z techto duvodu jsou vase stranky pro me nejoblibenejsi. Mam radost, že zde pisete i latinske nazvy, protoze kdyz si je nakopiruji do zdejsich vyhledavacu, hned vim i zdejsi pojmenovani. Vlastne mi tak pomahate s prekladem a poznavanim i svedske prirody. :-D Mozna jste ani netusili, ze nekomu umoznujete poznavat prirodu na severu Evropy. Ale podle vasi geograficke lokalizace, kterou mate na strankach, asi tusite. Urcite k vam budu chodit pravidelne i nadale a zvedat vam navstevnost.

Martina Ahlström (Asi nevite, ale me ziskane prijmeni se da prelozit do cestiny jako olsovy potok nebo potok lemovany olsemi, jak priznacne pro vase stranky…) :-)))

Re: Obrovska pochvala

(Ivča + Jirka, 11. 2. 2012 16:48)

Ahoj Martino,

už jsme si tě přejmenovali z Ahlström na Olšanskou. :-) Děkujeme za obsáhlý a moc hezký komentář, který nás hodně povzbudil. Ani ve snu nás nenapadlo, že můžeme být také průvodcem po švédské přírodě. Latinské názvy ale uvádíme skutečně úmyslně. Jednak občas tápeme při určování a latinské názvy už nám několikrát pomohly, ale také ze zmiňované geografické lokalizace na našich webovkách víme, že k nám na stránky chodí i dost lodí ze zahraničí a latinské názvy jim mohou pomoci při orientaci.
Děkujeme za poklonu, ale do chodících encyklopedií máme hodně daleko. Spíše nám přijde škoda pod snímek uvést jen název rostliny nebo živočicha, takže se snažíme přidat k danému druhu nějakou zajímavost.
Měj se moc hezky a až se ti bude stýskat po naši zemičce, tak víš, kam nakouknout. Pozdravuj ve Švédsku a rádi tě zde se „uvidíme“ a „uslyšíme“.

Ivča + Jirka

Fotografie, kontakt

(Luboš Moravec, 14. 1. 2012 15:17)

Dobrý den,

snažím se tu na Vás najít e-mail, ale bohužel nenacházím. Mohl bych Vás, prosím, požádat o kontaktování na můj e-mail info@itras.cz? Chtěl bych s Vámi něco soukromě projednat.

Děkuji za případnou odpověď a srdečně zdravím :)

Luboš Moravec
www.itras.cz

Re: Fotografie, kontakt

(Ivča + Jirka, 15. 1. 2012 1:42)

Už jsme odpověděli a poslali... ;-)
I+J

cestovatele

(michal, 8. 1. 2012 15:34)

ivco a jirko mate nadherne fotky s vasich cest vyletu i dovolenych.urcite jste fajn lide kdys mate radi prirodu nasi.

Re: cestovatele

(Ivča + Jirka, 8. 1. 2012 22:19)

Díky za slova chvály. Naši přírodu máme skutečně rádi, navíc nám pomáhá relaxovat. Jestli se dá z toho poznat, jací jsme lidé, to ale nevíme… :-)

Pozdrav

(Lea, 28. 12. 2011 18:30)

Přeji úspěšné vkročení do roku 2012.
http://www.sileni-sobi.estranky.cz/

Re: Pozdrav

(Ivča + Jirka, 28. 12. 2011 21:10)

Díky Leo, ... my Ti navíc přejeme i další a další úspěšné kroky po celý rok 2012 a ať ti navíc při tom slunce svítí..., a žádné další omrzliny. ;-)

Re: Re: Pozdrav

(Lea, 1. 1. 2012 12:36)

Už mám za sebou první testování mých omrzlých pacinek - spaní ve stanu ve sněhu a sněžnicovou túru. Pár fotek je na picasa. Tak snad už mi prsty zůstanou.

Re: Re: Pozdrav

(Ivča + Jirka, 1. 1. 2012 19:02)

Ahoj skorosousedi, tak to gratulujeme k prvnímu zdárnému testování. To zní nadějně i do budoucnosti… Na fotky pořízené z putování pod Kralickým Sněžníkem jsme mrkli a blátivo-sněhové putování vypadá dobře. Zima na 9. a 13. snímku nemá chybu, a bílo-oranžové „iglů“ na 10. je sugestivní. Ani nám v tuto chvíli nevadí, že jsme nebyli uvnitř… ;-)


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

následující »