Jdi na obsah Jdi na menu

 


Zdravíme návštěvníky našich stránek. Budeme rádi, pokud zde zanecháte "svoji stopu", tj. vyjádříte se k našim stránkám, uvedete, co se Vám zde líbí, co se Vám nelíbí, o co byste naše stránky obohatili Vy, upozorníte na nepřesnosti v textu, chyby v určení rostlin nebo živočichů apod. Uvítáme i Vaše doporučení, kam se stojí za to podívat. Pokud rádi vyrážíte do přírody a touláte se (ať už po svých nebo na kole), zanechejte odkaz k Vám. Rádi k Vám nakoukneme. Tím, že nám zde zanecháte nějakou zprávu či vzkaz, dáváte nám i signál, že tyto stránky mají nějaký smysl. Svoji zprávu tu zanechejte formou komentáře (viz. formulář dole).                     Ivča a Jirka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: Ahoj po letech

(Ivča + Jirka, 21. 8. 2009 18:23)

Ahoj Renčo,
děkujeme za pozdrav, milé řádky a pochvalu. :-) Reagujeme až nyní. Jednak jsme byli v SZ Čechách a navíc nám před odjezdem naprosto zkolaboval kompl (do teď není zcela funkční, takže reagujeme z jiného PC, ne z domů). Já byl hned v obraze, a Ivča si tě také pamatuje. Vůbec jsme netušili, že jsi takový nadšenec jako my, paráda. :D
Určitě se můžeme někdy sejít, budeme rádi. Akorát třeba s Edou (a asi to nebude jen v jeho případě) se už takto domlouváme 2 roky a skutek utek... :-)
Měj se hezky, ať Ti vše vychází dle Tvých představ a zase někdy. Tady fotky zase přibudou, jen co kompl přestane stávkovat. Zásoby máme za léto dostatečné, do Vánoc bude co dělat. :D
J. (i za Ivču)

Ahoj po letech

(Renda, 17. 8. 2009 21:52)

Ahoj Ivčo a Jirko,
nedávno jsem se vracela z výletu v Obřanech, které mimochodem miluju, a na Tomkově nám. na zahrádce hospůdky na mě někdo mává. A ejhle, on to je Eda Kotrla. Tak jsme popovídali, zavzpomínali a on mi dal na vás kontakt. Už jsem si stihla něco málo prohlídnout a jsem fakt nadšená - máte v podstatě stejný zájem nebo zálibu, jako já. Neustále někde šmejdím, jezdím, výletuju, akorát nefotím, ale bez přírody nedokážu být ani týden. Moc se těším na další prohlížení a jak zde už někdo napsal, máte to skvěle popsané a člověk se i dozví další zajímavosti o naší krásné přírodě a zemi.
Ještě takovou maličkost, aby Jirka věděl, kdo se to vlastně ozval: zatím - Juříčková Renata od Josefa z Bystrce. Píšu "zatím", budu měnit příjmení, rozvedli jsme se, klasika, nic moc veselého, ale žádná trága - život :))
Pokud čas a konstelace dovolí, někdy se můžeme sejít a popovídat. Moc ráda vás uvidím. Přeju krásné zážitky z přírody a nám krásné fotky a jdu ještě prohlížet. Ahoj Renča

RE: Bigfive

(Ivča + Jirka, 31. 7. 2009 18:12)

Omlouváme se, nic ve zlém, ale odkaz na stránky jsme vymazali. Z našich fotogalerií je zřejmé, že máme rádi živou přírodu a přišlo nám zvláštní, abychom zde měli odkaz na fotogalerie zvířecích trofejí.
I+J

RE: Chválíme

(Ivča + Jirka, 31. 7. 2009 12:08)

Děkujeme za pochvalu. Z Krkonoš máme ještě materiálů požehnaně. Jenom je ještě zpracovat. V brzké době to ale zde bude zase přibývat, snad. :-)

Chválíme

(MiluseFranta/28.7.09/, 29. 7. 2009 22:55)

Chválíme zajímavé snímky hor a údolí v Krkonoších v mracích a mlze, ty se hned tak nevidí.Záběry rostlin a hmyzáků v takovém nevlídném počasí jsou obdivuhodné. Díky za komentáře u jednotlivých snímků. Člověk tak stále poznává nové a učí se.Lovu zdar při dalších putováních. M. a T.

Re: Nejsou lidi

(Ivča + Jirka, 10. 7. 2009 20:45)

Ahoj Medvěde, naprosto rozumíme, doba je taková, jaká je. Víme, kolik vezmou času např. naše stránky. O to ale máme větší radost, když se na ně dostanou nejen naši známí a kamarádi, ale i někdo další, koho navíc zaujmou. :-) Moc nás těší, že Tě zaujala fotogalerie Moravského krasu a náš pohled na toto krásné místo. Tvá nabídka zní zajímavě. Pokud bychom se měli vrátit živi a zdrávi (nejsem zrovna výškově ideální na nějaké prolézání a občas si musím dávat pozor, abych i v jeskyních zpřístupněných veřejnosti nepřišel k úrazu), stojí to za úvahu. :-) Nic takového jsme doposud neabsolvovali, tak si to ani neumíme představit. Když slyšíme speleologové, tak máme vnitřně jakousi úctu, protože nám to evokuje plížení, plazení či jiné soukání malým prostorem, nějaké provzaové nebo jiné kluzké žebříky, protože všude musí být mokro...:-), ale třeba se pleteme. Takže se chystáš na Šumavu? To jedno z našich oblíbených míst, kam už vyrážíme 6. rok po sobě. Západní a centrální Šumavu jsme už slušně prochodili, letos se chystáme na Boubín a dál na východ. Tak ať nám všem počasí aspoň trochu vyjde.
Měj se,
I+J

Nejsou lidi

(Medvěd, 10. 7. 2009 10:05)

Ahoj,
ještě se vrcím k mému včerejšímu příspěvku. Opravdu je škoda,že náš web je od září loňského roku neudržovaný, i když vandrů a všelijakých různých akcí je dost. Ale bohužel nejsou lidi a také se mi zdá, že nějak příliš v poslední době podléháme tlaku naší uspěchané doby umocněné probíhající krizí. Za 14 dní budeme mít 3 týdenní tábor jehož součástí bude týdenní vandr na Šumavu, tak si to tam vyříkáme.
Jinak jsem se ještě večer probíral vašemi fotkami a reportážemi a zaujala mě tam ta o Moravském krasu. Já jsem totiž také od mládí amaterský speleolog, dříve jsem jezdil ke skupině jeskyňářů do Jeseníků Na pomezí a nyní již 17 let jezdím do Holštejna k místní speleologické skupině. Váš pohled a reportáž mě nadchli a tak vám nabízím zda se nechcete někdy podívat i pod povrch do jeskyní. Bádáme v současné době v několika lokalitách mimo jiné i v Nové Rasovně a odkrýváme Černý závrt u Šosůvky.
Zdraví Medvěd

RE: Skvělé stránky

(Ivča + Jirka, 9. 7. 2009 17:42)

Ahoj Medvěde, děkujeme za chválu našich stránek. Koukli jsme i na stránky kmene Vlků, také se nemáte za co stydět. Mrkli jsme i na fotoalba na Rajčeti. Máte tam toho také požehnaně. S chutí jsme si pokoukali i početli. Jen nás překvapilo, že máte na webovkách poslední novinky z října roku 2008 (aktualizace plánu akcí), fotky na Rajčeti také jen do tábora 2008 a články na webu naposledy ze srpna 2008. To je škoda, ne? Nakoukli jsme i do Vlčovníků. Škoda, že jste ho vydávali jen do roku 2006. Když jsme si to procházeli, evokovalo nám to vzpomínky na dětství, kdy jsme jezdili pravidelně do přírody (i když v rámci pionýra, ale je to o lidech), prožívali všechny ty soutěže, které nás učili přírodě, číst stopy zvířat, poznávat flóru i faunu, nemyslet jen na sebe…, hráli hry, hltali setonovky, foglarovky, štorchovky…, stavěli jsme iglú, vyráběli čelenky, dělali totemy, těšili se na táboráky a noční hry…, pak o všem psali do kroniky... Díky za připomenutí.
I+J

Skvělé stránky

(Medvěd, 9. 7. 2009 10:22)

Ahoj Ivčo a Jirko,
vaše stránky jsou skvělou inspirací pro všechny lidičky, kteří chtějí zažít nevšední chvíle v přírodě. Já sám již na trampy jezdím 38 let od svých 12 let, dnes již bezmála 20 let se svými syny a partou dalších nadšenců. Místa, které popisujete jsme již většinou navštívili, a proto mě velice zajímá váš úhel pohledu. Sami se svých vandrů také píšeme komentáře a dříve jsme vidávali i svůj občasník. Jmenoval se Vlčovník, protož od roku 1990 jsme členy Ligy lesní moudrosti jako kmen Vlci z Velkých Pavlovic a Brna. V současné době máme svůj web a na něm jsou uloženy i všechny Vlčovníky.
Přeji vám ještě spoustu dalších vandrů po vlastech českých a i v cizině a nám všem hodně nových následníků, hlavně té mladší generace.
Loučím se s vámi woodcrafterským pozdravem.
S modrou oblohou
Medvěd

RE: Vyjadření k webu

(Ivča + Jirka, 8. 7. 2009 0:24)

Tak to vidíš. Nám to ani tak nepřijde, že bychom toho tady měli tolik, ale asi máš pravdu. Už jsme slyšeli od našich známých a kamarádů tu větu: Vy tam toho máte tolik, že už to ani nestíháme sledovat... Faktem je, že už máme asi 4000 fotek v 76 fotogaleriích. Asi je to už fakt docela hodně. Věříme, že se ale budou naše stránky stále rozšiřovat.
I+J

Vyjadření k webu

(Fugis, 6. 7. 2009 1:34)

Ahoj, teda to je výletů a těch fotek. Zběžně jsem to proletěl a inspirace až až... :-) Teď nebudu vědět, kam dříve. Třeba mě to donutí konečně také někam vyrazit. Jinak stránky moc prima, spousta zajímavých informací, sqelé fotky, fakt bomba!

RE: Pochvala za stránky

(Ivča + Jirka, 18. 6. 2009 20:18)

Jééé, děkujeme za pochvalu. V našich šlépějích nás klidně následuj. Hlavně pak na nás nenadávej. Občas fotky klamou... :-D

Pochvala za stránky

(Darara, 18. 6. 2009 18:05)

Ahoj, na tyto stránky jsem narazila náhodou před pár týdny a žasnu, jak rychle se tady fotovýlety množí. Moc se mi tady líbí a určitě někam vyrazím va Vašich pomyslných ťápotách. :-D Přeji hodně hezkých letních zážitků. A zase někdy...

RE: Potůček Vrbovec...

(Ivča + Jirka, 6. 5. 2009 12:57)

Ahoj Juro, neskutečná náhoda. Hitlerova dálnice (jinak se tady této 4proudovce neřekne) stále existuje a Vrbovec pod ní také stále protéká… Obrázek klidně pošli na náš e-mail (kontak posíláme mailem), 3MB projde bez problémů. Vrbovec, jak je zřejmé i z našeho komentáře, až tak dlouhý není a x-krát jsme si ho prošli. Máme jen obavy, že k obrázku se vyjádříme v duchu „… mohl by to být…“. Každopádně se rádi na něj koukneme a pokusíme se pomoci vzpomínkám.
I+J

Potůček Vrbovec... pomůžete vzpomínkám?

(Juraj, 5. 5. 2009 23:14)

Ahoj Ivčo a Jirko! Náhodou jsem zabloudil na vaše stránky a zaujalo mne, že znáte tak dokonale potok Vrbovec. Na přelomu 50. a 60. let mně tam brávala na výlet - coby malého kloučíka - moje babička, a vždy to byl velký zážitek, zejména ty partie, kde Vrbovec mizel pod "německou dálnicí". Doma máme působivou olejomalbu (asi ze 40.let, umělec Přibík?), na níž je údajný potůček Vrbovec vyobrazen někde v lese, ve vyšších polohách. Rád bych si nechal potvrdit, zda to opravdu může být Vrbovec, i když to tam od té doby musí vypadat určitě zcela jinak. Obraz mám vyfocen (3MB) a rád bych vám jej zaslal k posouzení. Napište, jak a kam jej poslat, budete-li té ochoty. Díky moc! Juraj, e-mail: j.u.r.o@seznam.cz

RE: Pozdrav

(Ivča + Jirka, 30. 4. 2009 22:06)

Ahoj Zuzko, snad jsi tady něco u nás našla. :-) Inspirace každopádně není nikdy dost. Na Terčino výletování jsme koukli. Má tam zajímavé věci a je vidět, že občas zabloudíme na stejná místa. Zjevně to vzdušnou čárou nemáme od sebe moc daleko.:-)) Tak se zase někdy ukaž.

Pozdrav

(Zuzka (24zuzana - zavináč - seznam.cz), 30. 4. 2009 11:10)

Ahoooj turisti :-)) Vždy se mi moc líbí, když natrefím na obdobné stránky... S přítelem také rádi chodíme a někdy je potřeba načerpat menší inspiraci :-). Zanechávám na kouknutí / inspiraci odkaz na stránky kamarádky: www.msblack.estranky.cz :-).

RE:Pozdrav a něco co by se vám...

(Ivča + Jirka, 16. 4. 2009 1:33)

Ahoj,
my to asi nevyužijeme, ale necháme Tvůj link tady. Třeba se to bude hodit někomu z návštěvníků.

Pozdrav a něco co by se vám mohlo hodit

(Mirek, 14. 4. 2009 16:14)

Ahojky, již pár let vytvářím turistický web s památkami ČR. Nedávno jsem dodělal utilitku pro cestovatele, pomoci které si mohou na své stránky dát přehled památek v určité oblasti. Nachází se na adrese http://expedice.rps.cz/generator.php . Snad se vám to bude také hodit, stači si vložit na svůj web krátký kód. S pozdravem Mira alias rytir.

Re: prostě čau

(Jirka, 26. 3. 2009 0:06)

Ahoj, Jindra je v tomto zabitý případ. Mluví už o tom hodně dlouho... :-) Kytky samozřejmě můžeš poslat, rádi pomůžeme. Je dobré ale mimo květu poslat i nafocené listy, jinak se to špatně určuje.
Tak to se budu těšit na Tvé nové webovky, určitě časem kouknu. Měj se Juro, a zase někdy.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

následující »